English

Gala Premiilor UCIN - 24 aprilie 2017


Lista Premiilor UCIN

Nominalizări Premiile UCIN

Galerie fotoGala Premiilor UCIN - 16 mai 2016


Lista Premiilor UCIN

Nominalizări Premiile UCIN

Galerie fotoPremiile Uniunii Cineastilor din Romania

In fiecare an, Uniunea Cineastilor acorda premiile sale pe anul anterior.
Incepand cu anul 2012, Uniunea Cineastilor din Romania acrediteaza in premiera titulatura de FESTIVAL, unui eveniment cu traditie "Premiile Uniunii Cineastilor", distinctii oferite de breasla cinematografiei. In acest fel este evaluata productia nationala de filme de fictiune, documentare, animatie, experiment, film TV si evidentiate operele cinematografice valoroase din punct de vedere artistic si estetic.
Directia Festivalului a fost incredintata cunoscutului cineast Laurentiu Damian.
La cele doua sectiuni se pot inscrie filmele de fictiune, documentare si de animatie de lung, mediu si scurt metraj si coproductii care au fost finantate majoritar de partea romana. Filmele trebuie sa fi avut premiera/au fost prezentate public in intervalul 1 ian.-31 dec.. In cazul in care un autor are mai multe titluri, rugam sa opteze pentru cel pe care il considera ca il reprezinta cu deosebire.


Gala Premiilor Nationale UCIN pe anul 2014 - 6 mai 2015

Uniunea Cineaștilor din România organizează în data de 6 mai 2015, la Cinema Studio, orele 18.00, Gala Premiilor Naționale UCIN, în cadrul căreia se vor acorda premiile pentru producțiile cinematografice ale anului 2014.
În deschiderea evenimentului va avea loc vernisajul expoziției de grafică și scenografie a domnului Daniel Răduță.
La realizarea evenimentului își vor da concursul artiști de prestigiu precum Margareta Pâslaru, Liliana Iorgulescu, Nicu Alifantis și Vasile Muraru.
Prezentatorii Galei vor fi actorii: Andreea Vasile și Andi Vasluianu.

Lista completa a câstigatorilor

Galerie foto - 2015Gala Premiilor Uniunii Cineastilor din Romania pe anul 2013 - 5 mai 2014

Acad. Razvan Theodorescu - presedintele juriului despre premiile UCIN pe anul 2013.

"Gala filmelor UCIN a fost pentru mine un prilej de satisfactie intelectuala deosebita. Am întalnit viziuni regizorale variate, prestatii actoricesti remarcabile, coloane sonore pline de interes, scenografii inspirate. Iar juriul - pe care îl salut înca o data - a dat dovada de o coerenta de invidiat."

Lista completa a câstigatorilor

Galerie foto - 2014